Förebyggande tandvård

Dina tänders hälsa och behov är alltid i fokus för oss. Genom regelbundna kontroller av din tandhälsa kan du undvika smärta och onödiga kostnader. Därför har vi valt att satsa extra på förbyggande behandlingar där vår tandhygienist ser över din munhälsa, stödjevävnader och slemhinnor. Vi har tagit fram tre olika program som vi anpassar efter dina tänders hälsa och behov.

Ren och fräsch

  1. Profylaxprogram Bas innehåller allt för dig som önskar en klassisk rengöring av dina tänder. Enklare fickdjupsmätning, avlägsnande av mjuka och hårda beläggningar (plack och tandsten), antingen med handinstrument eller med ultraljud. Avslutas med airflowbehandling, puts och polering.
    Tid: 60 min.
  2. Profylaxprogram Medium innehåller fickdjupsmätning och genomgång av hjälpmedel för att uppnå hälsa. Djuprengöring för dig som har hårda beläggningar (tandsten) under tandköttskanten. Avslutas med airflowbehandling, puts och polering samt hälsofrämjande Biogaiadroppar i tandköttsfickorna. Utlämning av GUM PerioBalance probiotika som förstärker munnens eget försvar och motverkar de bakterier som orsakar plack och blödande tandkött.
    Tid: ofta 2 x 60 min. Uppföljning krävs.
  3. Specialbehandlingar med laser är för dig som har omfattande problem med tänderna stödjevävnad. Vi anpassar behandlingen efter dina tänders behov med analys, rengöring och stödbehandling med hjälp av laser i särskilt djupa tandköttsfickor. Avslutas med puts och polering. Komplettering med probiotika – goda bakterier som fäster på munslemhinnan och skapar en balanserad mikroflora i munnen.
    Tid: ca 4 x 60 min.